Sayan på Esperanto byter till vårmeny

by Peter Ingman - 24/04/2018 - 12:45

Idag släpptes Esperantos nya meny lagom till att vårsolen har börjat värma Stockholmarna något. Vi är dock många som väntar varmare dagar ännu och lata eftermiddagar på stadens alla uteserveringar. Personligen väntar jag på att sushikungen Sayan’s uteservering, som hörde ihop med nedlagda Råkultur, ska öppna med nytt format. Den som väntar på något gott...

Däremot är det inte alla förunnat att få krypa upp i den vackra matsalen överst i Sollévi huset, också känd som Jarlateatern. Här serveras troligen landets bästa kombination av svensk och japansk fusion.

Vår vision är att kunna servera en hedonistisk upplevelse byggd kring närhet, precision, lekfullhet och grönska. Grönskan får därför ta en hedersplats i menyn samtidigt som vi fortsätter att låta det bästa ur den Skandinaviska terroiren samspela med ett Japanskt uttryck. 

 

Grön hedonistisk vår på Esperanto

Ett restaurangbesök i 2 akter

Till våren har vi valt att skapa en 8-rätters meny som serveras samtliga gäster. Menyn utspelar sig även fortsättningsvis i 2 akter; en anspelning både på matsalens historia och den helhetsupplevelse vi vill förmedla till våra gäster. Utöver de två akterna serveras gästerna en prolog i form av inledande smårätter och en söt epilog får runda av menyn.

Ett axplock ur den nya menyn:

Nässlor & mjölkskinn 
med stenbitsrom i brynt kål samt isad kärnmjölk

Tartar på vinterlamm,
alger & potatis

Langoustines “Kushiyaki”
med svart vitlöks-hollandaise

Fruset bovete koji, 
citronverbena, rödbeta & svampig maräng